محل تبلیغات شما

کنترل کیفیت آب Boiler water و Boiler Feed Water (BFW)

 

چکیده

کیفیت Boiler water و BFW با تعیین پارامترهایی از قبیل سختی، محتوای روغن، اکسیژن حل شده، pH ، محتوای یونهای فسفات و سولفت کنترل می­گردد که با کنترل موارد فوق در محدوده تعیین شده توسط مراجع و شرکتهای سازنده از خوردگی و تشکیل رسوب جلوگیری شده و کاراریی بویلر افزایش پیدا می­کند.

 

مقدمه

کنترل کیفیت آب بویلر عملی اساسی جهت جلوگیری از کاهش کارایی بویلر، خراب شدن لوله­ها به دلیل اسکیل بستن سطح جانبی داخلی آنها می­باشد. بسته به فشار عملیاتی بویلر کیفیت آب پیشنهادی بویلر فرق می­کند که باید از دفترچه راهنمای شرکت سازنده یا مراجع استخراج گردد.

 

سختی (TH: Total Hardness)

سختی آب به واسطه حل کلسیم و منیزیم در آب مشاهده می­گردد که معادل کربنات کلسیم (CaCO3) بر حسب ppm است. نگه داشتن سختی BFW در محدوده مقادیر ذکر شده عملی ضروری است چون سختی آب اصلی ترین عامل تشکیل دهنده اسکیل روی سطح جانبی داخل تیوبهای بویلر  بوده و منجر به تجمع لجن در داخل بویلر می­گردد که این پدیده سبب کاهش کارایی بویلر گردیده و هر از گاهی لوله­های بویلر را خراب می­کند.

 

اکسیژن حل شده

اکسیژن حل شده در BFW اصلی ترین عامل خوردگی سطح جانبی داخلی بویلر و لوله­های Feed Water است. بنابراین بعد از هوازدایی مکانیکی، اکسیژن حل شده باقیمانده باید تا جای ممکن به وسیله دی اکسیداسیون مواد شیمیایی با استفاده از موادی به مانند هیدرازین یا سولفیت سدیم حذف گردد.

کاربرد هیدرازین در بویلرهای با فشار بالاتر از 900 psi ارجحیت دارد و واکنش آن با اکسیژن به شرح زیر است:

N2H4 + O2 à N2 + 2H2O

سولفیت سدیم در فشار کمتر از 900 psi استفاده می­شود و واکنش آن با اکسیژن عبارت است از:

SO3-2 + 1/2O2 à SO4-2

این واکنش در دماهای بالا سریع و در دماهای معمولی کند است. بنابراین سولفیت سدیم به طور دائم به مخزن هوازدا، یا به ابتدای لوله خوراک آب اامایزرها و پیش گرمکن ها افزوده می­شود. برای محافظت از پیش گرمکنها کاتالیزور به سولفیت سدیم اضافه می­شود که در بازار به صورت سولفیت سدیم کاتالیزوری فروخته می­شود.

 

pH آب بویلرها

در تئوری سرعت خوردگی سطح استیل در pH = 12  حداقل است با این وجود pH آب بویلر نباید بیش از حد بالا باشد چون منجر به افزایش Carry Over می­شود بنابراین pH آب بویلر باید در محدوده دکر شده شرکت سازنده کنترل شده و بسته به شرایط عملیاتی فشاری بویلر اندکی پایین­تر از 12 کنترل گردد.

 

قلیاییت آب بویلر

تعیین میزان قلیاییت آب بویلر با استفاده ار محلول استاندارد اسید به روش تیتراسیون، یکی از روشهای ساده و مهم برای کنترل آب دیگهای بخار است با اندازه­گیری قلیاییت فنل فتالین و متیل اورانژ، مقادیر P و M ، می­توان غلظت تقریبی هیدروکسید، کربنات و بی­کربنات را در آب ها تعیین نمود. این مقادیر  در کنترل خوردگی و جلوگیری از تشکیل رسوب دیگهای بخار اهمیت دارند.

 

فسفات

بدون توجه به روش نرم سازی آب، معمولا مقداری سختی در آب تصفیه شده باقی می­ماند. یکی از روشهای مرسوم برای جلوگیری از تشکیل رسوبات قلیایی خاکی افزایش فسفات می­باشد که فسفات در محلول قلیایی کلسیم و منیزیم را به صورت یک لجن نرم پراکنده رسوب می­دهد.

زمانی که سختی کل آب خوراک بیش از 15-20 ppm بر حسب CaCO3 است استفاده از فسفات عملی منطقی نیست زیرا آنقدر لجن تشکیل می­شود که به طور مرتب باید Blow down کرد. تزریق بیش از اندازه فسفاتهای سدیم سبب کف کردن و جدا شدن گل فسفات در بویلرها و لوله­های دیواره آن می­گردد.

 

سیلیکا SiO2

وجود سیلیکا در آب بویلر منجر به اسکیل بستن شدید می­گردد با افزایش فشار سرعت حل سیلیکا در آب بویلر کاهش می­یابد بنابراین محدودیت سیلیکا در بویلر با افزایش فشار کاهش می­یابد. همچنین وجود سیلیکا در آب بویلر منجر به آلودگی Steam به آن می­گردد. اگر Steam برای توربین استفاده شود غلظت بالای سیلیکا منجر به آسیب دیدن پره­های توربین خواهد شد. سیلیکا به دلیل انحلال و Carry over وارد Steam می­گردد. سرعت انحلال سیلیکا در Steam بستگی به فشاربویلر، غلظت سیلیکا و pH آب بویلر دارد، بنابراین محتوای سیلیکا باید در محدوده ذکر شده نگهداری شود.

تاثیر دمای هوا روی عملکرد توربین های گازی

کنترل کیفیت آب Boiler water و Boiler Feed Water (BFW)

خشک کردن گاز طبیعی

آب ,بویلر ,سیلیکا ,کنترل ,  ,می­گردد ,آب بویلر ,در آب ,منجر به ,سولفیت سدیم ,سیلیکا در

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آرامش پیامکر میثاق عشق دنیای هیولا وبلاگ پی سی باز glisdeslizi مطالب اینترنتی snorablaco Nanette's blog انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری phd مدیریت